Iερόδουλες και πορνοστάρ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους...

Οι σεξουαλικοί εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους...

Μπορεί το στερεότυπο να θέλει τη γυναίκα που εργάζεται ως ιερόδουλη να προέρχεται από οικογένεια χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, με πολλά προβλήματα και να εξαναγκάζεται να κάνει αυτό το επάγγελμα για λόγους βιοπορισμού, φαίνεται όμως πως η σύγχρονη πραγματικότητα το διαψεύδει ολοένα και συχνότερα. Σήμερα η σεξουαλική εργασία μπορεί να είναι η επιλογή νέων ατόμων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που έρχονται από «καλές» οικογένειες.Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Στη Νέα Υόρκη μάλιστα, μια 33χρονη ιερόδουλη, η Ray, αναγνωρίζοντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σεξουαλικών εργαζόμενων είναι η αδυναμία τους να μιλήσουν για τα προβλήματα της δουλειά τους στους φίλους τους, ίδρυσε το Red Umbrella Project με σκοπό να δώσει φωνή σε όσους ανταλλάσουν μια οποιαδήποτε σεξουαλική υπηρεσία, είτε για να κερδίσουν επιπλέον χρήματα, είτε απλά για να επιβιώσουν.

Στα πλαίσια του εν λόγω project ξεκίνησε πολύ πρόσφατα η κυκλοφορία μιας λογοτεχνικής εφημερίδας αφιερωμένης στους σεξουαλικούς εργαζόμενους. Στην πρώτη έκδοση παρουσιάστηκαν ιστορίες από 17 συγγραφείς, τα ¾ των οποίων δεν είχαν εκδώσει τίποτα ποτέ πριν. Οι συγγραφείς ανέπτυξαν τις ιστορίες τους κατά τη διάρκεια ενός βιωματικού εργαστηρίου διάρκειας 8 εβδομάδων που συντόνισε η Ray.

Αναφέρει μάλιστα, πως η ετερογένεια που υπήρχε στην ομάδα εργασίας έκανε το εργαστήριο ιδιαίτερα ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ακούστηκαν πολύ διαφορετικές εμπειρίες από όλο το φάσμα της σεξουαλικής βιομηχανίας.

Μία από τις ιστορίες γράφτηκε από έναν ομοφυλόφιλο porn star σχετικά με την υποβολή του σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Μια transsexual έγραψε για την εργασία της στο δρόμο και μια stripper για την πρώτη φορά που ένιωσε ντροπή κάνοντας τη δουλεία της.

Η ίδρυση του project της κόκκινης ομπρέλας έγινε το 2010 αφού η Ray διαπίστωσε πόσο περίπλοκη ήταν η ζωή των περισσότερων σεξουαλικών εργαζόμενων. Για παράδειγμα, όχι μόνο έπρεπε να προστατεύουν τον εαυτό τους από δυνητικά επικίνδυνους πελάτες, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούσαν να απευθυνθούν στην αστυνομία, εξαιτίας του στιγματισμού και της ποινικοποίησης της σεξουαλικής εργασίας. Το γεγονός αυτό αυξάνει την επικινδυνότητα των πελατών τη στιγμή που γνωρίζουν την παραπάνω ευαλωτότητα των σεξουαλικών εργαζόμενων.

Η αποστολή λοιπόν του project ήταν η ενίσχυση της φωνής των ατόμων αυτών μέσω της ανταλλαγής των ιστοριών και τη χρήση των μέσων μαζικής, στοχεύοντας στην ανάληψη νομικής δράσης, με σκοπό την διασφάλιση της προστασίας των σεξουαλικών εργαζόμενων, αλλά και την καταπολέμηση της διάκρισης. Επισημαίνεται μάλιστα πως η πλειοψηφία των σεξουαλικών εργαζόμενων είναι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και άτομα ενδιάμεσου φύλου, γεγονός που αποκαλύπτει ότι ενδεχομένως τα άτομα αυτά είναι θύματα κοινωνικών διακρίσεων. Ιδιαίτερα οι transexual γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο να επωφεληθούν από κάποια νομική προστασία, ή να έχουν πρόσβαση σε ένα άλλο εργασιακό τομέα, εκτός της σεξουαλικής βιομηχανίας.

Μια από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες του project είναι η προσπάθεια για την απαγόρευση της χρήσης προφυλακτικού ως αποδεικτικό στοιχείο πορνείας. Στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή ένα κάποιος φέρει προφυλακτικό κατά τη στιγμή της σύλληψης, αυτό μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο ως αποδεικτικό στοιχείο για πορνεία. Αυτό είναι πολύ πιθανό να επηρεάζει την κοινή γνώμη, από τη στιγμή που εύκολα συσχετίζεται η κατοχή προφυλακτικού με το προφίλ του σεξουαλικού εργαζόμενου. Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν, πρόκειται για ένα στιγματισμό του προφυλακτικού που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μέσα από τη διέξοδο που προσφέρει το project της κόκκινης ομπρέλας κάποια άτομα ανακάλυψαν νέα ενδιαφέροντα και δυνατότητες και έκαναν μια νέα εργασιακή επιλογή.
 
Share this Photos :

No comments:

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Venus Net | Pagak City
Copyright © 2014. Hot babe on bike - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Together
Proudly powered by Tube Girl