Η τηλεόραση «σκοτώνει» το σπέρμα

ΒΛΑΠΤΕΙ Η ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ.
Ολέθριες επιπτώσεις για το σπέρμα φαίνεται να έχουν οι ώρες που οι άνδρες περνούν μπροστά στην τηλεόραση και γενικότερα η καθιστική ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Στην μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, συμμετείχαν 189 υγιείς νεαροί άνδρες, από 18-22 ετών, φοιτητές στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Οι συμμετέχοντες που παρακολουθούσαν περισσότερες ώρες τηλεόραση (20 ώρες ή και παραπάνω εβδομαδιαίως) είχαν 44% χαμηλότερα επίπεδα σπέρματος σε σχέση με τους άνδρες που παρακολουθούσαν λίγο ή καθόλου τηλεόραση.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι ένας πιο υγιής τρόπος ζωής με μπόλικη δόση άσκησης, συμβάλλει στην ποιότητα του σπέρματος, αφού οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα και ασκούνταν για 15 ή περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως (παίζοντας ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή μπέιζμπολ) είχαν 73% υψηλότερα επίπεδα σπέρματος από εκείνους που ασκούνταν λιγότερο από 5 ώρες την εβδομάδα.

Στα αποτελέσματα συνυπολογίστηκαν παράγοντες όπως το κάπνισμα και ο δείκητς μάζας σώματος που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος.

Χρειάζεται ωστόσο προσοχή. Άλλες μελέτες επισημαίνουν ότι υπάρχουν τύποι άσκησης-όπως π.χ. η πολύωρη ποδηλασία ή το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων με στενά ρούχα- που μπορούν να έχουν το αντίθετο από το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα, μειώνοντας τα επίπεδα του σπέρματος.

(Fox News, BBC)
Share this Photos :

No comments:

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Venus Net | Pagak City
Copyright © 2014. Hot babe on bike - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Together
Proudly powered by Tube Girl